Ewa Jarecka 09.11.2022
Listopad to już ostatni moment, aby nacieszyć oko jesiennymi kolorami, a naszym podniebieniom zaserwować ucztę z soczystych i słodkich owoców. Ale przygoda ze złotą jesienią wcale nie musi się skończyć. Dzięki przetworom, będziemy mogli delektować się urokami złocistej jesieni tak długo, jak tylko zechcemy. Domowe przetwory to doskonały sposób na zachowanie smaku warzywnych i owocowych produktów sezonowych, którymi cieszyć możemy się w zimowy czas. Swojskie wyroby smakują znacznie lepiej, niż te dostępne w sklepach! Nie zawierają one żadnych ulepszaczy smakowych, sztucznych barwników, substancji konserwujących czy środków zagęszczających. W tym tygodniu omawialiśmy sposoby przechowywania owoców i warzyw w czasie zimy.
Próbowaliśmy dżemy, konfitury, ogóreczki, które wspaniale smakowały. Po prostu dla każdego coś dobrego!